sieraden

Broches als sieraden

Broches zijn misschien wel de oudste vorm van sieraden. In de oudheid werd het gebruikt als speld om de lendendoek bij elkaar te houden. Er zijn een aantal verschillende soorten broches, niet alleen in ontwerp, maar ook qua bevestigingsmechanisme. De vroegst bekende hiervan was de “safety-pin”. Deze broche had een pin, scharnier, de lente en boog allemaal op één plek. Tegenwoordig kun je broches vinden in zoveel leuke modellen allemaal met mooie edelstenen en edelmetaal.

De perfecte oorbellen kan een finishing touch toevoegen aan elke outfit. De meeste vrouwen kiezen voor deze populaire accessoires op basis van hun algemene stijl, kleur en materialen. De juiste oorbellen voor je gezichtsvorm zal zeker wel goed staan en je gezicht en uitstraling extra accentueren. Oorbellen kunnen we onderverdelen in 4 typen:

Oorhangers:

Oorhangers komen in verschillende leuke ontwerpen die elk een kenmerk hebben om ze zo te onderscheiden.

  1. Traanvormige oorhangers: oorbellen in de vorm van een traan of een dauwdruppel. Deze oorbellen zijn meestal gemaakt van massief goud, zilver of edelstenen. Ze zijn ontworpen om te bengelen onder de oorlel.
  2. Normale oorhangers: Deze oorbellen zijn oorbellen die bungelen onder de oorlel. Zij kunnen worden samengesteld uit kralen, ronde, vierkante of gebogen stukken metaal. Deze oorbellen zijn verkrijgbaar in zowel brede alsook smalle stijlen.
  3. Kroonluchter Oorhangers: Deze zijn een combinatie oorbel met een oor steker waar een oorhanger aan bevestigd is. Vanuit de oor steker worden verschillende decoratieve elementen naar beneden gehangen. Dit doet de oorbel op een kroonluchter lijken.

Oorringen: zijn er in verschillende ontwerpen, maar kenmerken zicht voornamelijk aan de ring vorm die om de oorlel gedragen wordt. Deze klassieke oorbellen zijn gemaakt van ronde of platte stukken metaal of plastic die lopen van de voorkant naar de achterkant van de oorlel. Ze zijn beschikbaar in diverse omtrekken en breedtes. Wat ook heel bekend is, de oorringen die je vastklemt aan je oorlel, voor deze oorring heb je dus geen oor gaatje nodig.

Oor stekers: zijn klassieke oorbellen die bestaan voorzien zijn van een steel die je in het oor gat steekt. Vandaar ook de naam oor steker. Deze oor stekers kunnen zowel in knop vorm als ook in ring vorm voorkomen. .

Oorknoppen: zijn eigenlijk ook oor stekers, maar dan in de vorm van een knop of klein ontwerp die op de oorlel rust.