zwemkleding

De bikini die het best bij jouw figuur staat

Na het lange wachten, is het dan eindelijk weer zomer. Tot de vele activiteiten en uitstapjes, die voor deze warme maanden gepland staan, behoort steevast ook een uitstapje naar het strand. Het juiste moment om je leuke leuke bikini of badpak er weer uit te halen. Bikini’s zijn er in verschillende modellen en maten, je hebt dus keuze zat. Bij het uitzoeken van een nieuwe bikini, is het echter wel van belang dat deze past bij je figuur. Hoe weet je nu of je de juiste bikini hebt, waar moet je vooral op letten? Dat leggen we allemaal uit in dit artikel.

Bikini’s voor een zandloperfiguur

witte bikini van chillaAls je gezegend bent met het figuur van een zandloper, dan is de bikini een kledingstuk, die je zeker in je garderobe moet hebben. Vrouwen met een zandloperfiguur hebben een smalle taille, terwijl de schouders en heupen van gelijke breedte zijn. Een bikini laat deze vormen op zijn best uitkomen, waardoor je er vrijwel zeker van kunt zijn, dat elk model, zelfs de witte bikini, je zal staan. Haltertopjes en strandjurken doen het allemaal ook goed bij een zandloperfiguur en in combinatie met een bikini.

Bikini’s voor een appelfiguur

De appelfiguur kenmerkt zich door slanke benen en heupen, terwijl de borsten wat groter en de schouders wat breder zijn. Een ander kenmerk, is de minder opvallende taille. Herken je in deze kenmerken je eigen lichaam, dan is het aangeraden, de volgende adviezen op te volgen. Zorg er ten eerste voor, een corrigerend badpak te kiezen. Zo creëer je een taille. Let er verder op, dat je bikini’s kiest met grote kleurvlakken en prints, verticale of diagonale strepen en donkere kleuren. Zo wordt de nadruk minder gelegd op ‘probleemgebieden’. Wat je vooral niet moet doen, is een klein, laag broekje dragen. Je heupen en schouders gaan hier nog breder door lijken.

Bikini’s voor een peerfiguur

Vrouwen met een peerfiguur hebben brede heupen, terwijl het bovenlijf in verhouding, veel smaller is. Strapless bikini’s en push- ups, zorgen ervoor dat het bovenlijf wat meer in verhouding komt met de rest van je lichaam. Een pluspunt aan dit figuur is, dat je de nadruk kan leggen op je borsten. Dit doe je met bikinitops met een leuke print, ruches, steentjes of andere leuke details. Wat je vooral niet moet doen, is de bikini te combineren met een omslagdoek bij de heupen. Je legt er hierdoor, onnodig, extra nadruk op.

Tot slot

Geen enkel figuur is perfect, ze hebben allemaal hun plus – en minpunten. Belangrijk is, dat je je bikini daaraan aanpast, zodat je figuur er op zijn best uitziet. Met de hierboven gegeven tips wordt dat stukken makkelijker en kun je al heel gauw, de perfecte bikini bestellen.