nieuws

Hoe gebruik je een kortingscode?

Bij diverse online shops zijn er soms acties waarbij je een kortingscode krijgt, die je zelf in kunt vullen. Vlak voordat je gaat betalen, kun je de code invullen en gaat de korting van het totaalbedrag af. Je moet er wel opletten dat er enkele voorwaarden zijn voor kortingscodes. Zo zijn ze bijvoorbeeld bij slechts één bestelling inwisselbaar. Kijk dus goed wat je koopt en waar je dus korting op wilt hebben. Een handig overzicht van kortingscodes vindt je bijvoorbeeld op de site van FashionFox, deze heeft kortingscodes beschikbaar voor diverse online retailers op het gebied van Fashion.

ANDERE VOORWAARDEN KORTINGSCODES

Daarnaast zijn kortingscodes vaak een bepaalde tijd geldig. Dit wordt altijd aangegeven bij de code. Let hier dus goed op, het zou jammer zijn als het voordeel verloopt. Ook moet het item wat je bestelt even duur of duurder zijn dan de korting die je wilt krijgen. Het is dus niet mogelijk om een goedkoper item te kiezen en geld toe te krijgen. Je moet er ook opletten dat sommige codes gekoppeld zijn aan een minimaal of een maximaal bestedingsbedrag. Wanneer je eenmaal een kortingscode gebruikt hebt, kun je deze niet intrekken en bij een ander product gebruiken. Dit geldt ook andersom: wanneer je eenmaal wat h1ebt besteld, kun je het niet ongedaan maken en alsnog korting er over heen krijgen. Denk dus goed na wanneer je een kortingscode gebruikt en kies de juiste items waarover jij je korting wilt krijgen.

CADEAUVOUCHER

VoucherEr is nog een andere manier om een code of voucher in te vullen bij webshops zoals die van Zalando, H&M of Wehkamp. Dat is het cadeauvoucher. Deze kun je cadeau geven of krijgen. Deze vouchers kunnen alleen op de site worden ingeleverd en dus niet bij zusterbedrijven die ook producten verkopen. In tegenstelling tot de kortingscodes zijn cadeauvouchers wel overdraagbaar aan anderen. De webshop is dan ook niet verantwoordelijk bij het verlies of diefstal van een dergelijke voucher. Deze kaarten kunnen alleen tijdens het bestellen worden ingezet. Ze werken dus niet met terugwerkende kracht, zoals ook bij de kortingscodes het geval is. Daarnaast kunnen meerdere cadeaubonnen tijdens één bestelling worden gebruikt, om optimaal van korting te kunnen genieten. Je kunt dus drie bonnen van 25 euro gebruiken om een product van een bedrag van 75 euro of meer te kopen. Shoppen met korting is sowieso veel leuker!